Francoise Bedel Entre Ciel et Terre

Kód: 15
2 500 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2025

Velmi oblíbené šampaňské díky své jemné kombinaci plnosti a svěžesti. Z velké části vyrobeno z vína ročníku 2017. Vinifikováno výlučně v ocelových nerezových tancích. Jasná a brilantní zlatavá barva. Svěží vůně připomínající bílé květiny (hloh, akácie), květového medu a kořeněného chleba. Výrazný závěr se svěžestí citrusu. Toto šampaňské se hodí k mořským plodům nebo rybám v kyselé omáčce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Velmi oblíbené šampaňské díky své jemné kombinaci plnosti a svěžesti. Z velké části vyrobeno z vína ročníku 2017. Vinifikováno výlučně v ocelových nerezových tancích. Jasná a brilantní zlatavá barva. Svěží vůně připomínající bílé květiny (hloh, akácie), květového medu a kořeněného chleba. Výrazný závěr se svěžestí citrusu. Toto šampaňské se hodí k mořským plodům nebo rybám v kyselé omáčce.

50% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir, 20% Chardonnay

Doplňkové parametry

Kategorie: Francoise Bedel BIO
Hmotnost: 1.2 kg
Typ Champagne: Cuvée
Klasifikace: AOC
Ročník: Non Vintage
Dozáž: Extra Brut

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Historie tohoto vinařství se datuje od roku 1930. Franck Bonville, který do té doby pracoval na vinicích Veuve Clicquot, tuto společnost opustil a nakoupil parcely v Côte des Blancs, aby mohl založit své vlastní vinařství. Roku 1936 se rodina přestěhovala do městečka Avize, kde je dodnes jejich hlavní sídlo. 

Vinařství vlastní 18 hektarů vinic situovaných ve vesnicích Avize, Oger a Les Mesnil sur Oger, všechna s označením Grand Cru. Celková roční produkce Champagne Franck Bonville se pohybuje okolo 130 000 lahví. Hlavním enologem je pan Olivier Bonville (pravnuk Francka Bonvilla), který pracuje pod dohledem svého otce Gilla; který se o vinařství stará již od roku 1970.

Olivier se zaměřuje na použití biologických metod, především pak na omezení chemických postřiků a předcházení nákazám révy přírodními cestami. Vína z této domény jsou velmi charakteristická pro daný subregion a mají obrovský potenciál ke zrání. To se nám potvrdilo na vertikální degustaci přímo ve sklepích Champagne Franck Bonville, kde jsme měli možnost ochutnat i víno ročníku 1959, které je stále ve vynikající kondici.