Val Frison BIO
Valerie Goustan pečuje o 6 hektarů převážně vinic s Pinot Noir ve vesnici Ville-sur-Arce v Cote des Bar. Vinařství bylo založeno v roce 1997 s jejím nyní již bývalým manželem Thierry de Marnem a po jejich odloučení v roce 2007 sama udeřila a přejmenovala své víno na Val Frison. Ze 6 hektarů je 3,5 na její vlastní produkci, zbytek připadá místnímu družstvu. Certifikovaná biodynamická vína od roku 2003, vína nepodléhají filtrování ani čištění a nepoužívají se žádné přidané siřičitany.
Dozáž
Klasifikace
Objem Láhve
Ročník
Typ Champagne
Výrobce

Komplexní, plnější šampaňské bez dozáže s tóny zralého a kandovaného ovoce s kořeněným nádechem.

Šampaňské na nose lehce kořeněné s tóny lesních jahod a rebarbory. Po chuti velmi příjemné a svěží s lehce minerální dochutí.