Marguet

Champagne Marguet (do roku 2005 Marguet-Bonnerave) se nachází v Ambonnay, slavné vesnici v regionu Montagne de Reims. První zmínka o vinařské rodině Marguet je již na konci devatenáctého století. V roce 1883 Emile Marguet připravuje roubováním své nejlepší vinice v Côte des Blancs a Montagne de Reims na příchod největší hrozby révy vinné – révokazu phylloxery vastatrix.

Champagne Bonnerave Frères bylo založeno v roce 1905. Benoît Marguet je představitel páté generace vinařů a vlastní 12 ha vinic ve vesnicích s označením Grand Cru (Ambonnay, Bouzy a Mailly), které jsou osázeny výhradně odrůdami Chardonnay a Pinot noir. Mimo svou produkci nakupuje Benoît hrozny od producentů, kteří respektují půdu a její prostředí, producentů, kteří patří mezi absolutní špičku ve svém oboru. Patří mezi ně především Vincent Laval, David Léclapart a Benoît Lahaye. s certifikací Agriculture Biologique – Sapience.

Benoît Marguet se již dlouhou dobu zabývá přírodními přístupy k pěstování révy vinné. Pro výrobu vína používá malé dubové sudy i nerezové tanky, s vínem co nejvíce pracuje dle lunárního cyklu. Aby bylo dosaženo co nejvyšší kvality a harmonie, je víno během zrání podrobeno několika rozsáhlým degustacím, na jejichž základě se rozhoduje o použití dalších tradičních metod (batonáž, sutiráž, atd).

Benoît Marguet je jeden z nejzajímavějších producentů, které jsme na svých cestách po Champagne potkali. Před tím, než vstoupí na vinici, vypíná mobilní telefon, který by révu přivedl do přímého styku se škodlivým vlněním, v celém domě a okolí nenajdete jedinou síť wi-fi, která by mohla mít špatný vliv na víno zrajících ve sklepích. Mezi sudy můžete běžně spatřit velké solné lampy, které ruší „elektrický smog“, letadlem létá jen v naprosto nevyhnutelných situacích. Dozážní likér nechává dlouho vyzrávat v lahvích velikosti methusalem (6l) a je tvůrcem vůbec prvního Champagne Prestige Cuvée, které je vyrobeno s certifikací Agriculture Biologique – Sapience.

 

1321
6151
Štítky
Načítám, prosím vydržte...