Emmanuel Brochet

Emmanuel Brochet se stal vinařem v roce 1997, rozloha jeho vysoce ceněných vinic na  trati Le Mont Benoit kategorie 1er cru ve vesnici Villers-aux-Noeuds (jižně od Remeše) je 2,5 ha. Vinice jsou obrácené na jihovýchod s podložím měkkého jílovitého vápence. V roce 2005 přestal zcela  používat veškeré chemické produkty, aby držel půdu svých vinic v co nejlepší přirozené kondici, což je umocňováno jejich izolovaností.

 

Krédem Emmanuela je dělat věci pro radost, nikoliv z povinnosti, tak, aby si mohl naplno užít výsledů své práce a svých rozhodnutí. Výroba vína se provádí výhradně na sudech s použitím speciálních kvasnic, zcela přírodně bez filtrace, míchání či stabilizace… zcela bez jakékoli intervence do přírodního charakteru vína s důrazem na půdu, ze které víno vzešlo. Zraje na kvasnicích nejméně po 11 měsíců.

 

1550
3058
Štítky
Načítám, prosím vydržte...