Bourgeois Diaz

Jerome Bourgeois, jehož vinařský dům sousedí s Champagne Francois Bedel na dohled od východního předměstí Paříže, je jedním z mladých a neklidných, kteří teprve před pár lety (2000) převzali hospodářství od svých rodičů a začali si Champagne dělat po svém. Možná je to i proto, že Jerome celé svoje dospívání podle vlastních slov nenáviděl práci na vinici! Tak po nezbytných enologických studiích se rovnou vrhnul na biodynamiku a dnes má tak certifikováno všech svých 6,5 ha vinic. Vínům ponechává jejich přirozený charakter, namísto herbicidů používá bylinné extrakty a vlastní kompost, nedělá zásahy do fermentace v tancích a barelech a svoje vína lahvuje v souladu s měsíčním cyklem. Že svoje Champagne (cca 55.000 lahví ročně) dělá opravdu dobře, potvrzuje jeho maminka, které do synkova sklepa chodí pravidelně nasávat. Můžeme osobně potvrdit!

1223
1223
Štítky
Načítám, prosím vydržte...